Virtuellt

Tiden går och världen förändras, det visste vi redan. Men att vår värld skulle komma att förändras så snabbt som den gjort under de senaste tio åren var det nog inte många som visste. För tio år sedan var webbhotell, serverhotell, virtualisering, dedikerad server, cloud computing och hosting helt okända ord och begrepp för de flesta människor. Idag är så gott som varenda företag beroende av ett fungerande webbhotell eller serverhotell. Virtualisering har även blivit ett populärt sätt för företag att få mer kontroll över sina datorer och servrar. Virtualisering innebär kort och gott att man får en sak med en viss form att se ut som en annan. I datasammanhang innebär virtualisering exempelvis att man får en server eller en dator att se ut som en helt annan typ av dator eller ett flertal datorer. Med virtualisering får ett företag bättre kontroll över tekniken och vilka applikationer som ska användas.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Fana