Utveckling

Guess, Breitling, Rolex och många fler. Detta är exempel på klockor som är mycket eftertraktade världen över. Vissa kan kosta ett par tusen kronor och andra kan ha ett pris som motsvarar en normal årslön eller mer.

Klockor kommer i flera olika utföranden och modeller. Likaså kan de ha olika funktion. Många klockor som man har på armen, så kallade armbandsur fungerar som både klocka, stoppur, termometer och kompass. Förutom dessa funktioner finns det även klockor som har FM-radio, fjärrkontroll till tv-apparater och även höjdmätare. Utvecklingen har under de senaste åren gått raskt framåt. För 100 år sedan var det ingen som kände till begreppet armbandsur, men idag har de flesta människor minst en klocka att ha på armen. Förutom klockor på armen har de flesta en mobiltelefon med integrerad klocka, samt en dator med detsamma.

Det första armbandsuret kom till under Första världskriget och uppfanns då av enkelhetsskäl. Efter kriget började dessa klockor massproduceras och idag är de omåttligt populära och kommer i miljontals olika utformning, med lika många olika funktioner.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Fana