Utseende

Accessoar

Tuesday, October 3rd, 2017

Det är en mångsidighet i klockan som accessoar. Men vilken klocka ska man ha när? Om du är en person med ett stort intresse för klockor så har du säkert inga problem med detta. Många har även redan en klocka som de gillar fantastiskt mycket och bär till allt, medan andra har flera olika armbandsur som passar vid olika aktiviteter så som en på kontoret, en till fina middagar och en att bära när man utför aktiviteter ute.

Om du söker efter inspiration till att skaffa en klocka så har vi en del som du kan inspireras av.

Dressaren, är en klocka som är lite ”finare”. Detta är en klocka som är gjord för att bäras vid särskilda tillfällen. Ofta har de inget vattenskydd, även om det förekommer. Material till armbandet brukar vara skinn av alligator eller kalv, som är känsligare än både gummi och stål. En sådan här klocka passar utmärkt till kostymen, oavsett om det är vardag eller fest.

Kameleonten är en klocka som är mer neutral och som fungerar vid alla tillfällen. Det finns stilrena klockor med stållänk, som går att ha på sig oavsett om du är hemma i stan eller på stranden med familjen. Det som är bra med dessa neutrala klockor är att du enkelt kan byta mellan länk och läderband, vilket gör att du kan byta utseende på klockan när du vill.

Äventyraren, är en klocka för dig som är just detta. Du befinner dig ofta utomhus och behöver en klocka som tål alla väder och förhållande. Många gånger har klockan en grov storlek och ett gummiband. Dock går även dessa så klart att byta band på, så att klockan blir som ny och kanske även passar för andra mer stillsamma aktiviteter inomhus.

Utåt

Monday, October 13th, 2014

Bilden man ger utåt till andra är betydelsefull i en del sammanhang.  Första mötet med en kund som säljare. Där sägs det att de första 5-10 sekunderna är avgörande för hur den andra uppfattar en. Kläder och allmänt uppförande är det avgörande för det mötet. Och där är nog kläderna som direkt ger det första intrycket. För män var det förr i tiden rätt så enkelt att klara den niten. Kostym och slips var det som gällde förr och till viss del även nu. För kvinnor är det här lite mer komplicerat alla vill inte gå i en strikt dräkt. Men överdrifter åt andra hållet är inte så bra det heller. Så en större balansgång för dem än för oss män.

Powered by WordPress | Fana