Utveckling

Sitta

Thursday, February 23rd, 2017

Stolar och deras  funktion samt användningsområden kan variera om man tänker efter  lite.

En vilstol, där är det främsta syftet att kunna koppla av. Så gärna med mjuk stoppning och lite tillbakalutad. En kontorsstol där man sitter större delen av en arbetsdag bör ju vara ergonomisk för bekväm arbetsställning under en hel arbetsdag.

En konferensstol har lite andra krav. Naturligtvis bör den vara komfortabel då en konferens kan vara av lite olika längder. Den behöver också vara stabil med tanke på att de som sitter i den kanske inte alltid är så försiktiga med den.

Dessutom är det en klar fördel om den går att stapla. En konferenssittning kan variera så det är en klar fördel om man kan möblera om enkelt genom att flytta ut eller in stolarna vid behov. Och att bära något dussintals stolar en och en är föga praktiskt

Utveckling

Wednesday, April 6th, 2011

Guess, Breitling, Rolex och många fler. Detta är exempel på klockor som är mycket eftertraktade världen över. Vissa kan kosta ett par tusen kronor och andra kan ha ett pris som motsvarar en normal årslön eller mer.

Klockor kommer i flera olika utföranden och modeller. Likaså kan de ha olika funktion. Många klockor som man har på armen, så kallade armbandsur fungerar som både klocka, stoppur, termometer och kompass. Förutom dessa funktioner finns det även klockor som har FM-radio, fjärrkontroll till tv-apparater och även höjdmätare. Utvecklingen har under de senaste åren gått raskt framåt. För 100 år sedan var det ingen som kände till begreppet armbandsur, men idag har de flesta människor minst en klocka att ha på armen. Förutom klockor på armen har de flesta en mobiltelefon med integrerad klocka, samt en dator med detsamma.

Det första armbandsuret kom till under Första världskriget och uppfanns då av enkelhetsskäl. Efter kriget började dessa klockor massproduceras och idag är de omåttligt populära och kommer i miljontals olika utformning, med lika många olika funktioner.

Powered by WordPress | Fana