Väntat

Mona Sahlins avgång var nog inte alltför oväntad.  Samtidigt är egentligen frågan om det verkligen är hon som har varit problemet som orsakade valförlusten. Socialdemokraterna gick mångt och mycket till vala på att återställa det som Alliansen hade gjort, inklusive skattehöjningar. Med andra ord en politik som till största delen följde efter Alliansen fast åt andra hållet så att säga. Visserligen fanns det mer i deras valmanifest men det som uppmärksammandes vara just höjningar av skatter samt en del märkliga förslag om butler i tunnelbanan. Visserligen var det sistnämnda inte på riksnivå men väl ett förslag från S i landets största stad. Så partiet behöver nog fundera lite mer på sin politik inte på partiledaren.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Fana