Vitaminbrist

Många av våra vitaminer finns i vår föda, men ofta får man äta extrema mängder av vissa livsmedel för att komma upp den dagliga rekommenderade dosen. För att enkelt undvika brist på vissa vitaminer kan man då tillföra dem genom att äta tillskott. B-vitamin och D-vitamin får du i dig om du äter en varierad kost, men för att vara på säkra sidan så är det bra att ta syntetiska vitaminer. B-vitaminbrist kan annars ge anemi eller bestående nervskador. D-vitaminbrist är en av de vanligaste bristerna människan har. Detta vitamin finns naturligt och vi får i oss det genom att vara ute mycket i solen. Dock lyser solen bara ett par månader om året här i Sverige, vilket leder till att svenskar ofta har denna brist.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Fana